• Výtvarná súťaž Zelený svet

          • Poslaním umeleckej súťaže, do ktorej sa zapojili deti z predškolských tried, je vštepovať mladým umelcom vzťah k prírode, životnému prostrediu formou budovania návykov a zručností v umeleckom prejave. Tentro rok je vyhlásená s témou VODA JE ŽIVOT.

          • Zápis detí do materskej školy

          • Oznámenie o zápise detí na predprimárne vzdelávanie do materskej školy,

            ktorej zriaďovateľom je mestská časť Bratislava-Dúbravka v školskom roku 2023/2024

             

            O prijatí dieťaťa do materskej školy rozhoduje riaditeľ materskej školy podľa § 5 ods. 14 písm. a) zákona č. 596/2003 Z. z. o štátnej správe v školstve a školskej samospráve a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov. Riaditeľ materskej školy postupuje v zmysle § 59 a 59a zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov a § 3 vyhlášky MŠVVaŠ SR č. 438/2020 Z. z. , ktorou sa mení a dopĺňa vyhláška MŠVVaŠ SR č.306/2008 Z. z. o materskej škole v znení vyhlášky č. 308/2009 Z. z.

             

            Termín a miesto zápisu

            Zákonný zástupca dieťaťa vyplní elektronický formulár žiadosti o prijatie dieťaťa do materskej školy v mestskej časti Bratislava-Dúbravka. Vyplnenú žiadosť vytlačí a zanesie všeobecnému lekárovi pre deti a dorast na potvrdenie zdravotnej spôsobilosti dieťaťa absolvovať predprimárne vzdelávanie ako aj na potvrdenie údaja o očkovaní dieťaťa (v akom rozsahu dieťa má alebo nemá absolvované povinné očkovania). Žiadosť podpíšu obaja rodičia, resp. všetci zákonní zástupcovia dieťaťa. Takto lekársky potvrdenú a podpísanú žiadosť zákonný zástupca dieťaťa osobne doručí v stanovenom termíne riaditeľke materskej školy, ktorú v elektronickej žiadosti vybral ako prioritnú.

            Formulár žiadosti o prijatie dieťaťa na predprimárne vzdelávanie na školský rok 2023/2024 bude dostupný na webovom sídle mestskej časti Bratislava-Dúbravka od 1. mája 2023.

             

            Elektronický formulár žiadosti o prijatie dieťaťa do materskej školy je

            potrebné vyplniť a odoslať v termíne od 1.mája do 22. mája 2023.

            Vyplnenú žiadosť predloží zákonný zástupca riaditeľke materskej školy osobne:

             

            V STREDU

            24. mája 2023 od 15.00 hodiny do 17.00 hodiny

            VO ŠTVRTOK

            25. mája 2023 od 15.00 hodiny do 17.00 hodiny

             

            Pri  doručení  riadne  vyplnenej  Žiadosti  o prijatie  dieťaťa  na  predprimárne  vzdelávanie  aj    s potvrdením od všeobecného lekára pre deti a dorast, zákonný zástupca dieťaťa predloží riaditeľke materskej školy k nahliadnutiu občiansky preukaz a rodný list dieťaťa.

            Ak ide o dieťa so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami, zákonný zástupca dieťaťa

            predloží aj vyjadrenie príslušného zariadenia výchovného poradenstva a prevencie.

             

            Podmienky prijímania detí na predprimárne vzdelávanie do materskej školy

             

            • Prednostne sa prijímajú deti, ktoré :
              • do 31.8.2023 dovŕšia piaty rok veku, pre ktoré je plnenie predprimárneho vzdelávania povinné;
              • do 31.8.2023 dovŕšia šiesty rok veku, ale nedosiahnu školskú spôsobilosť, takže pokračujú v plnení povinného predprimárneho vzdelávania na materskej škole.
            • Na predprimárne vzdelávanie sa spravidla prijíma dieťa od troch rokov veku.
            • Výnimočne možno prijať do materskej školy aj dieťa od dovŕšenia dvoch rokov veku, ak to kapacitné, personálne a celkové prevádzkové podmienky umožňujú.

             

             

            RNDr. Martin Zaťovič, v.r.

            starosta

          • Slovneské národné divadlo zo zákulisia

          • 22.3.2023 si deti pozreli v Slovenskom národnom divadle zákulisie činohry. Spoznali pojmy ako sú inšpicient, režisér, kulisár, maskér, kulisy a makety. O zážitkoch sa porozprávajte pri prezeraní fotiek. Ďakujeme pani Radane Lukáčikovej Hromníkovej, ktorá nám exkurziu do zákulisia SND vybavila a ukázala priestory, ktoré bežný divák nevidí.

          • Čo robiť, keď objavíte dieťaťu vši

          • u detí sa zistili/objavili...

            Predovšetkým nepodliehajte panike, nemusí to byť dôkaz nízkeho hygienického štandardu vašej rodiny alebo nedostatočnej starostlivosti o deti. Predovšetkým dieťa nesmie navštevovať kolektív, treba upozorniť učiteľov resp. vychovávateľov na výskyt vší u vášho dieťaťa, aby sa mohli urobiť opatrenia aj u ostatných detí v kolektíve.

            Dôležité je prezrieť hlavy všetkým členom rodiny, umyť vlasy všetkým členom rodiny šampónom proti všiam dostupným v lekárni alebo v obcho-doch podľa návodu na použitie. Šampón aplikovať na mokré vlasy masíro-vaním pokožky hlavy, nechať pôsobiť 3 minúty a opláchnuť čistou vodou. Šampón naniesť druhýkrát, nechať pôsobiť 3 minúty a opláchnuť čistou vodou. Vyčesávať z mokrých vlasov vši špeciálnym hrebeňom s hustými zubami. Na dosiahnutie spoľahlivého účinku je potrebné použitie šampónu po 14 dňoch opakovať, aby došlo k likvidácii lariev vyliahnutých z hníd, ktoré prežili. Na trhu sú dostupné rôzne prípravky proti všiam , napr. Jacutin gel, Diffusil H, Neemoxan.

            Okrem umývania vlasov treba venovať pozornosť aj osobnej a posteľnej bielizni, ktorú je nutné vyprať pri vysokých teplotách, dôkladne vysušiť , vyžehliť resp. vymangľovať. Čiapky, šatky, šály a iný odev, ktorý nie je možné vyvariť je nutné vyprať v dvoch cykloch pri doporučených teplotách, vysušiť, vystaviť účinkom slnečného žiarenia prípadne postriekať prípravkom Biolit na lezúci hmyz. Predmety prichádzajúce do priameho styku s vlasmi (hrebene, kefy) je potrebné ošetriť taktiež prípravkom Biolit na lezúci hmyz, prípadne namočiť do roztoku s obsahom chlóru (Savo, Chloramín, Dusept).

          • Medzinárodný deň florbalu

          • v areáli MŠ Švantnerova 12.4.2023 v čase od 15:00 do 16:00 hod. 

            v čase od 15:00 do 16:00 hod. 

            PROGRAM exteriérové športové ihrisko:

            - každý kto príde (iba z MŠ Švantnerova) a bude chcieť zapojiť sa, tak mu bude zapožičaná florbalka a florbalová loptička, voľne si môžu rodičia so svojim dieťaťom vyskúšať tento šport na exteriérovom športovom ihrisku MŠ Švantnerova;

            - ak bude záujem, vytvoríme družstvá mix rodiča a ich deti, môžu aj pedagogickí zamestnanci MŠ Švantnerova, ktorí si zahrajú priateľský florbalový zápas s dôrazom na bezpečnosť;

            PROGRAM altánok- exteriér:

            - každý kto bude chcieť zapojiť sa, tak si bude môcť vyfarbiť "Florbalistu" a "Florbalistku", ktorých budeme vystavovať na špagát (obrázok pripevnený kolíkmi), kto vyfarbí, získa od nášho florbalového klubu florbalovú odmenu (florbalovú loptičku, alebo sladkosť);

            Koordinátor: Mgr. Miroslav Kunštek

          • Svetový deň vody

          • Dňa 22. marca si verejnosť pravidelne pripomína Svetový deň vody. Tento rok sa nesie v znamení témy o urýchlení zmien k vyriešeniu  krízy vody a hygieny. My všetci, rodina, škola, pracovisko môžeme zmeniť spôsob, akým vo svojom každodennom živote vodu používame, konzumujeme a hospodárime s ňou. Preto si ešte viac vážme našu nenahraditeľnú tekutinu svojho života.

            Vytvorené banery sú súčasť projektu "Zem sa smeje kvetmi", ktorým sme sa zapojili do výzvy Bratislavskej vodárenskej spoločnosti. Deti majú skúsenosti o tekutine, ktorá je nenahraditeľná. Vedeli prečo je tak dôležitá, ako ňou treba šetriť a kto všetko potrebuje vodu.

          • Upozorňujeme na

          • šarlachovú baktériu

            Príznaky

            Prvotné príznaky sa môžu objaviť už aj za deň, maximálne za týždeň, ale najčastejšie sa inkubačná doba pohybuje okolo 3 dní. . Na začiatku je ochorenie veľmi podobné klasickej angíne.

            Diagnostika

            • Pri podozrení na šarlach, lekár skontroluje hrdlo a uzliny, pomocou anamnézy (rozhovoru) sa spýta na teplotu, zimnicu, nevoľnosť, stratu chuti do jedla.

            Diagnóza sa určuje na základe klinických príznakov. Najcharakteristickejšími znakmi sú malinový jazyk vyrážka. Pri typickom náleze angíny s horúčkou a charakteristickou vyrážkou nie je stanovenie správnej diagnózy problém.

             

            Priebeh

            Začiatok ochorenia a celkové príznaky sú totožné s bežnou streptokokovou angínou.

             

            • Horúčka - zvyčajne sa objavuje nečakane. Sprevádzaná je zimnicou a nevoľnosťou. Pri ústupe vyrážky teplota spravidla klesá.
            • Zvracanie a nevoľnosti - u detí bývajú časté a prichádzajú hneď po zvýšení telenej teploty
            • Angína - vziniká zakrátko po vzostupe teploty. Na mandliach sa vyskytujú čapy a hnisavé povlaky. Jazyk je na začiatku ochorenia nabielo povlečený, za dva až tri dni sa povlak olupuje a vzniká typický, tzv. malinový jazyk
            • Lymfadenopatia - lymfatické uzliny na krku sú zväčšené a bolestivé na dotyk 
            • Vyrážka - objavuje sa 12 - 24 hodín od prepuknutia choroby - ako prvá sa objaví v oblasti podbrušia, neskôr na trupe a rýchlo sa šíri na ostatné časti tela.
            • Olupovanie kože - vyrážka po 3 - 4 dňoch začne ustupovať a v dôsledku zvýšeného rohovatenia pokožky sa začína olupovať koža.

            zdroj: https://zdravoteka.sk/choroby/sarlach/ 

             

          • Zápis detí do základnej školy

          • OZNÁMENIE

            o povinnom zápise detí do prvých ročníkov základných škol

            na školský rok 2023/2024

            V súlade s § 150 ods. 8 písm. c) bod 4. zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávania(školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov a nazáklade Všeobecné závazného nariadenia mestskej časti Bratislava-Dúbravka č. 8 / 2015 zo dňa: 15.12.2015 

            zápis detí do prvých ročníkov základných škol sa uskutoční na všetkych základných školách,ktorých zriaďovateľom je mestská časť Bratislava-Dúbravka

            v stredu 19. apríla 2023 v čase od 15:00 hodiny do 18:00 hodiny,

            vo štvrtok 20. apríla 2023 v čase od 15:00 hodiny do 18:00 hodiny,

            osobne za osobnej prítomnosti detí

             

            Podl'a § 20 zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávania a o zmene a doplnenie niektorých zákonov v znení neskorších predpisov, zákonní zástupcovia sú povinní v tieto dni prihlásit' na zápis deti, ktoré do 31. augusta 2023 dovŕšia šiesty rok veku, ako aj deti, ktorým bol odložený začiatok povinnej školskej dochádzky  o jeden rok a budú pokračovat' v predprimárnom vzdelávaní (u týchto detí sa pri zápise nevyžaduje odporučenie všeobecného lekára pre deti a dorast ani príslušného zariadenia výchovného poradenstva a prevencie, tieto odporučenia sa predkladajú príslušným riaditel'om materských škôl).

            Na zápis treba prihlásit' aj deti so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami.Zákonný zástupca tohto dieťaťa doloží vyjadrenie príslušného zariadenia výchovného poradenstva a prevencie do vydania rozhodnutia o prijatí dieťaťa do základnej školy, najneskôr do 15. júna 2023.

            Žiadosti o zápis dieťaťa do 1. ročníka základnej školy nájdete na webovej stránke príslušnej základnej školy, do ktorej chcete dieťa zapísať.

            Aktuálne žiadosti pre školský rok 2023/2024 budu prístupnené od 1. apríla 2023.

            ZŠ Beňovského 1      www.zsbenovskehoba.edupage.org

            ZŠ Nejedlého 8         www.zsnejedleho.edupage.org

            ZŠ Pri kríži 11            https://www.prikrizi.sk

            ZŠ Sokolíkova 2        https://www.zssokolikova.sk

            Bližšie informácie podá záujemcom každá základná škola, ktorej zriaďovateľom mestská časť Bratíslava-Dúbravka.

            Porušenie zákonnej prihlasovacej povinnosti sa trestá ako priestupok podl'a §37 zákona č. 596/2003 Z.z. o štátnej správe v školstve a školskej samospráve a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov.

            RNDr. Martin Zaťovič, v. r.starosta

             

             

          • Retro výstavka k 50. výročiu MŠ

          • "Kto nepozná minulosť, nezaslúži si budúcnosť

            Milí rodičia,

            tento rok naša materská škola oslávi 50 rokov pôsobenia.

            K tomuto výročiu chystáme pre deti a všetkých návštevníkov školy výstavu Retro predmetov. Chceme deťom priblížiť obdobie, kedy vznikla naša materská škola a ukázať im, ako sa niektoré veci dennej potreby menili a používali.

            Možno sa u vašich starých rodičov nájdu HRAČKY, ktoré odkladali pre  vnúčatá  a teraz sú vzácnosťou. OBLEČENIE, ktoré bolo typické pre to obdobie (široké nohavice, prezdobené košele, topánky na platforme).

            VINYLOVÉ PLATNE, ktoré už naše deti nepoznajú.

            KNIŽKY slovenských alebo československých autorov, ktoré vám čítali starí rodičia (rok vydania 1973 a skôr).

            PREDMETY, ktoré môžeme vidieť už iba v antikvariátoch (gramofón, staré telefóny, písacie stroje, staré detské obrazy...).

            Ak sa u Vás niečo z týchto predmetov doma alebo u starých rodičov nájde a chcete nám pomôcť tvoriť Retro výstavku, budeme radi. Môžete nám tieto spomínané vecičky nosiť v čase od 01.03.2023 do 30.04.2023 (pani učiteľkám v triede).

            Predmety chceme, aby boli podpísané meno a priezviskom dieťaťa.

            Tešíme sa na odkaz výstavky „Kto nepozná minulosť, nezaslúži si budúcnosť“.

          • Prevádzka v MŠ počas letných prázdnin 2023

          • Prevádzka počas letných prázdnin 2023 je odsúhlasená zriaďovateľom, nasledovne:MŠ Švantnerova bude mať prevádzku počas mesiaca júl, od 1.7 do 30.7.2023.V mesiaci august bude v našej MS prerušená prevádzka.Náhradná MŠ nebude určená.

          • Hľadáme milú a tvorivú pani učiteľku do kolektívu MŠ Švantnerova

          • Zamestnávateľ: mestská časť Bratislava-Dúbravka, Žatevná 2, 844 02 Bratislava

            Pracovná pozícia: učiteľka do materskej školy mestskej časti Bratislava-Dúbravka

            Požadované vzdelanie: úplne stredné odborné vzdelanie alebo vysokoškolské vzdelanie ustanovené vyhláškou MŠVVaŠ SR č. 437/2009 Z.z., ktorou sa ustanovujú kvalifikačné predpoklady na výkon činnosti učiteľa materskej školy, uchádzač musí spĺňať podmienky na výkon pedagogickej činnosti aj podľa zákona č.317/2009 Z.z.

            Osobnostné predpoklady: vzťah k deťom, presnosť, spoľahlivosť, komunikatívnosť, empatia, kreativita, tvorivosť

            Miesto výkonu práce: Materská škola Švantnerova 1, Bratislava

            Pracovný pomer: plný pracovný úväzok, doba neurčitá.

            Nástup: 1.4.2023

            Odmeňovanie: podľa zákona č. 553/2003 Z. z.

            Žiadosť o prijatie a štruktúrovaný životopis zasielajte písomne na adresu: priamo na riaditeľstvo MŠ Švantnerova 1, Bratislava e-mailom riaditelka@mssvantnerova.sk.

        • Infekt Hemophilus v MŠ

        • V MŠ máme potvrdený infekt Hemophilus. Prosíme rodičov, aby pri pri príznakoch dali spraviť pediatrovi laboratórne vyšetrenie, ktoré potvrdia stav pacienta. Kvôli diagnostike sa odoberá krv na zhodnotenie zápalových parametrov a prítomnosti baktérie, výter z hrdla na presné určenie mikrobiálneho pôvodcu ochorenia.

           

          Hemofil (latinsky Haemophilus influenzae) je baktéria, ktorá spôsobuje množstvo infekčných ochorení, z ktorých niektoré môžu byť aj smrteľné. Tieto baktérie sa u mnohých ľudí nachádzajú v dýchacích cestách, bez toho, aby spôsobovali akékoľvek príznaky, a preto je aj ich prenos vo forme kvapôčkovej infekcie veľmi jednoduchý. 

           

          PRÍZNAKY

           

          Táto baktéria môže spôsobovať epiglotitídu malých detí, čo je zápal príklopkovej chrupavky v horných dýchacích cestách. Tento stav si vyžaduje rýchlu liečbu, pretože môže dieťa ohroziť na živote. Hrtanová príklopka je zväčšená a dochádza k obmedzeniu priechodnosti dýchacích ciest. Zápal sa rozvíja v priebehu pár hodín, prítomná býva bolesť v krku, bolestivé prehĺtanie a neskôr dominuje porucha dýchania. Dieťa býva bledé, pokojné, má tichý hlas, neprehĺta sliny, neje a nepije pre bolesť v krku, má horúčku a zimnicu.

           

          U detí môže infekcia baktériou Haemophilus influenzae typ b spôsobiť meningitídu (zápal mozgových obalov). Prejavuje sa horúčkou, vracaním, bolesťou hlavy, stuhnutým krkom či psychickými zmenami. Priebeh býva veľmi rýchly a po infekcii môžu ostať trvalé následky. Medzi ďalšie infekcie vyvolané baktériou Haemophilus influenzae typ b patrí zápal pľúc s horúčkou a kašľom, zápal stredného ucha prejavujúci sa bolesťou, výtokom z ucha, horúčkou a nepokojom. Menej závažný je infekčný zápal vedľajších nosových dutín, ale aj odtiaľ sa infekcia môže šíriť a spôsobiť závažné ochorenie.

           

          Zdroj: https://lekar.sk/clanok/haemophilus-influenzae-typ-b

        • Vianočné prázdniny - prerušenie prevádzky

        • Mestská časť Bratislava-Dúbravka Vám oznamuje,

          že od 23.12.2022 (piatok vrátane) do 30.12.2022 (piatok)

          bude materská škola zatvorená.

           

          Nástup detí do materskej školy bude 02.01.2023 (pondelok).

        • ZELENÝ SVET - výtvarná súťaž - ZÚČASTNÍME SA

        • Svet, ktorý prostredníctvom tvorivých detských nápadov motivuje k zmene a k zamysleniu sa, sa nazýva zeleným.

          Poslaním tejto umeleckej súťaže je vštepovať mladým umelcom vzťah k prírode, životnému prostrediu formou budovania návykov a zručností v umeleckom prejave. V mesiac november sa zapojíme s deťmi do medzinárodnej súťaže:

           

          ZELENÝ SVET

          ORGANIZÁTOR

          Slovenská agentúra životného prostredia

          TERMÍN VYHLÁSENIA SÚŤAŽE

          7. novembra 2022

          TERMÍN UZÁVIERKY SÚŤAŽE

          31.marca 2022

          TERMÍN HODNOTENIA

          Apríl 2022

           

          Výtvarná a digitálna tvorba

          1. Kresba, maľba, grafika, kombinované techniky

          KATEGÓRIA

          •  Materské školy – deti do 6 rokov

           

        • Zber papiera

        • Ďakujeme rodičom za aktívny prístup k zberu papiera, ktorý sa konal od 24.10. do 27.10.2022.

          Týmto prístupom vedieme aj deti k tomu, že papier je obnoviteľný zdroj. Za získané financie (40,-€ si zakúpime výtvarný materiál).

          Počty kg po triedach:

          1. trieda s počtom 570 kg
          1. trieda s počtom 143 kg
          1. 4.B trieda s počtom 42 kg
          1. 4.A trieda s počtom 23 kg

           

          Hruškovičová L. (1. trieda)- 453 kg

          Jucková M. (1. trieda) - 85 kg

          Sedničková S. (2. trieda) - 75 kg

          Navračič M. (2. trieda) - 36 kg

          Dorčák M. (4.B trieda) - 35 kg

           

          Víťazom blahoželáme!!!

           

          Ďakujeme :-). Oceňovanie detí prebehne po jesenných prázdninách.

           

          Plánovaný zber bude na jar 2023.

           

        • MINILIGA

        • MINILIGA

           

          Organizátor: Atletický klub HNTN v spolupráci s Mestskou časťou Bratislava-Dúbravka

           

          Riaditeľ súťaže: Mgr. Radek Šatka

           

          Termín: 30.9. 2023 Sobota

           

          Miesto: ZŠ Sokolíkova Bratislava Dúbravka (atletický areál)

           

          Disciplíny: 60m, 200m, 600m,

           

          Štartovné: členovia HNTN 1 Eur / disciplína

           

          ostatní členovia 2 Eur / disciplína

           

          Prezentácia online: od 22. – 28.9. na linku https://forms.gle/YxUihEdLqtccv9cPA

           

          Súčasne zaslať na účet IBAN SK29 7500 0000 0040 1143 9471 štartovné podľa počtu disciplín. Do poznámky uviesť meno pretekára.

           

          Prezentácia na mieste: v čase od 9:00 – 9:45h

           

          Začiatok pretekov: 10:00 hod.

           

          Časový rozpis pretekov: 9:00–9:50 Predaj tombolových lístkov 1 Euro / lístok

           

          9:35–9:50 Spoločná rozcvička

           

          9:55 - Otvorenie

           

          10:00 Štart 60m kategórie A-F,

           

          začína sa od najmladších

           

          ŽREBOVANIE CIEN V TOMBOLE

           

          Štart 200m kategórie A-H

           

          Štart 600m kategórie B-F

           

          Štartujú kategórie: Rok narodenia

           

          A. 2019/2018

           

          B. 2017/2016

           

          C. 2015/2014

           

          D. 2013/2012

           

          E. 2011/2010

           

          F. 2009/2008

           

          G. MUŽI 2007 - 1907

           

          H. ŽENY 2007 - 1907

           

          Disciplína: 60m, 200m, 600m,

           

          Obmedzenie štartu: týchto pretekov sa môže zúčastniť každý.

           

          Ceny: štartujúci narodení 2012 a mladší dostanú v behu na 60m účastnícku medailu, ktorú im v cieli osobne odovzdá maskot klubu lev JAKOB. Skvelé ceny v tombole.

           

          Zdravotná služba: Zdravotníci SČK budú k dispozícii v priestore cieľa

           

          Občerstvenie: Bufet bude pristavený na štadióne

           

          Technické ustanovenia: Čas sa meria na 60m elektronicky, prostredníctvom cieľovej kamery s presnosťou na 0,01s. Behy na 200m a 600m budú merané ručne rozhodcom.

           

          Šatne a toalety: Šatne a toalety budú k dispozícii v ZŠ Sokolíkova.

           

          Organizátor však neručí za veci ponechané v priestoroch štadióna.

           

          Záverečné ustanovenia: Každý pretekár aj rodinný zástupca si je vedomý svojho zdravotného stavu, prihlasuje sa na preteky s vedomím, že štartuje na vlastné nebezpečie a berie na seba riziko zranenia.

           

          Prihlásením do súťaže pretekár potvrdzuje, že si nebude nárokovať u organizátora žiadne odškodné v prípade odcudzenia osobných veci, ani právo za ujmu na zdraví a živote.

           

          Organizátor si vyhradzuje právo na zmenu termínu resp. zrušenie súťaže z akýchkoľvek dôvodov. Prihlásením na preteky súhlasíte s fotografovaním a uverejnením na soc. sieťach.

           

          Predpokladaný koniec pretekov 13h.

           

          Informácie: Radek Šatka, radek.satka@dubravka.sk, 0911707010